Om meg

På denne bloggen kan du i hovedsak lese innlegg om stamming, hjerneslag og mental trening, men også om andre emner jeg finner interessant og relevant. Jeg tror på det å tro på seg selv, og kjempe sine kamper i et langsiktig perspektiv.

Jeg startet denne bloggen på vårparten 2014 for å dele mine erfaringer med stamming. Helt siden jeg begynte å snakke, har jeg stammet. Stammingen var i over 30 år definerende for livet jeg levde. Stammingen styrte livet mitt uansett hvor mye jeg trosset den og kjempet imot. Stammingen hindret meg fra å være meg fullt og helt. Jeg fikk hjelp hos logoped gjennom hele barneskolen og store deler av ungdomsskolen. Da jeg var 15 år, sluttet jeg hos logopeden i den tro at jeg skulle klare meg selv. Det gikk ikke så bra. 20-årene var tunge og vanskelige, særlig sosialt.

Da jeg begynte å nærme meg de 30, fikk jeg en ny logoped som var til stor hjelp og som i tillegg anbefalte meg McGuire-programmet. Det er et selvutviklingskurs for personer som stammer, og kurset arrangeres av andre som stammer. Ingen logopeder. Kurset ble det store vendepunktet for meg.

De første årene blogget jeg mest om hvordan jeg jobbet med McGuire-teknikken. I 2015 ble jeg valgt til styreleder i Norsk interesseforening for stamming og løpsk tale (NIFS), en frivillig forening for personer med taleflytvansker og andre interesserte.

I 2017 ble jeg rammet av hjerneslag. Jeg har på mange måter vært heldig, jeg er hverken lam eller uten språk. Jeg «ser ikke syk ut». Det vil si, jeg har en rekke kognitive senskader etter hjerneslag. Bloggen handler derfor ikke lenger kun om stamming, men langt mer om hvordan mine erfaringer med å jobbe med hjernen kan være til inspirasjon for andre.

Jeg er blitt venn med stammingen min. Stammingen definerer ikke meg, jeg definerer den. Mitt mål er å bli venn med hjernen min.

martin.aasen.wright@gmail.com


 

Bylinefoto web

  • NAVN: Martin Aasen Wright
  • ALDER: 43
  • STAMMING: Har stammet hele livet, og oppsøkt hjelp hos en rekke logopeder i perioden 1984-2009. Deltok på mitt første McGuire-kurs i Danmark i 2010
  • HJERNESLAG: Fikk hjerneslag i juli og desember 2017. Deltok på et kognitivt rehabiliteringsprogram (KRESS) på Sunnaas sykehus i august/september 2018 og februar 2019
  • YRKE: Kommunikasjonsrådgiver i Stoffskifteforbundet. Utdannet journalist. Bakgrunn fra lokal-/ rikspresse og tidsskrifter. Følg meg gjerne på LinkedIn
  • SIVILSTAND: Gift, to barn
  • VERV: Styreleder og presseansvarlig i Norsk interesseforening for stamming og løpsk tale (NIFS). Styremedlem i LHL Hjerneslag Oslo
  • INTERESSER: Musikk, turer i marka og fjellet, orientering, trening
  • EPOST: martin.aasen.wright@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..