Vil du høre foredrag om familielivet med små barn etter hjerneslag?

KUNNSKAP: Jeg ønsker med foredraget å nå ut til både slagrammede og pårørende, og andre familier som er rammet av alvorlig sykdom som har innvirkning på relasjonen til barna, samt helsepersonell, myndigheter og politikere. Bildet er tatt da jeg holdt foredrag for helsepersonalet på avdeling for kognitiv rehabilitering på Sunnaas sykehus. FOTO: Kristian Mykleset

Foredraget handler om hvordan hjerneslag kan påvirke familielivet med små barn, og hvordan vi, foreldrene håndterer den nye hverdagen.

Sønnen min så på meg og spurte: «Pappa, er du sint?». Vi kjørte bil på vei til trening etter barnehagen, og jeg var sliten; på en slik måte jeg hadde vært flere ganger etter at jeg fikk hjerneslag. Hjernen «låste seg», jeg kjente smerter som kan minne om hodepine, men som ikke er det. Jeg var frustrert og uvanlig utålmodig.

Etter hjerneslag i 2017 har jeg innsett at min atferd overfor sønnen min (født 2015) er endret, og at jeg kan bli ukontrollert sint. I samråd med kona har jeg valgt å bruke min og vår erfaring til å rette et nærmere søkelys på en problemstilling som nok gjelder mange der ute, om det er hjerneslag eller annen alvorlig sykdom, eller tung depresjon, eller en annen form for livskrise.

At småbarnsforeldre kan bli frustrerte og irriterte er ikke unormalt og heller ikke kritikkverdig, men jeg har innsett det siste halvåret at de kognitive utfall jeg har fått etter hjerneslag, kan gå utover hvordan jeg håndterer situasjoner med sønnen min hvor det er lett å bli irritert, og i verste fall sint (mer enn hva som er akseptabelt).

Denne problemstillingen har jeg skrevet om på denne bloggen, og holdt foredrag om for medlemmer i LHL Hjerneslag Oslo og for helsepersonalet på avdeling for kognitiv rehabilitering (KRESS) på Sunnaas sykehus. I «Ekko i P2» har kona mi og jeg fortalt om våre erfaringer med hvilken innvirkning hjerneslag har hatt på vårt småbarnsfamilieliv.

Jeg ønsker med foredraget å nå ut til både slagrammede og pårørende, og andre familier som er rammet av alvorlig sykdom som har innvirkning på relasjonen til barna, samt helsepersonell, myndigheter og politikere.

Undertegnede står på den nasjonale oversikten over foredragsholdere for LHL Hjerneslag. LHL Hjerneslag har sendt sin oversikt over foredragsholdere til lokallag i LHL Hjerneslag, slagenheter på sykehus og rehabiliteringsinstitusjoner. Jeg er også styremedlem i LHL Hjerneslag Oslo.

Er du/dere interessert i foredraget «Pappa, er du sint?», vennligst ta kontakt med meg på:

Telefon: 984 30 273

Epost: martin.aasen.wright@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..