Denne podcasten bør du sjekke ut

Den canadiske podcasten Stuttering Is Cool oppfordrer alle som stammer til å sende inn en mp3-fil med hva de har på hjertet, og de kan stamme så mye de føler for. I den nyeste episoden snakker jeg om Nordisk seminar i Lillehammer.

Nordisk seminar om stamming holdes en helg hver høst, og går på rundgang blant de fem nordiske landene. Den første helgen i september er Norsk interesseforening for stamming og løpsk tale, som jeg er styreleder i, vert. I sakens anledning spurte Daniele Rossi som produserer podcasten Stuttering Is Cool, om jeg kunne snakke inn tre-fire minutter om seminaret på engelsk. Jeg digger sånne utfordringer, og gikk opp på loftet så jeg kunne snakke høyt og tydelig.

Nordisk seminar er en sosial og faglig arena for personer som stammer. I Lillehammer kommer en av verdens mest anerkjente og siterte forskere på stamming, Barry Guitar. Han har også skrevet mye av den pensumlitteraturen som norske logopedstudenter bruker.

I episode 211 presenterer Stuttering Is Cool konferanser om stamming i Norge, India, USA og Canada. Mange som stammer tror at de er de eneste som stammer og som føler seg utenfor. Vi som har turt å møte frykten for å stamme og eksponere oss som den vi er, har innsett at 1) vi er ikke alene, og 2) det er utrolig befriende å fremstå som den man faktisk er.

Stuttering Is Cool bidrar til at flere som stammer, får en utfordring og at stamming blir alminneliggjort. Jeg oppfordrer alle til å bruke litt tid på å bli bedre kjent med podcasten.

Daniele Rossi ga forresten ut boken ved samme navn i 2013, en selvhjelpsbok om hvordan personer som stammer kan takle utfordrende talesituasjoner.

LES MER: Stuttering Is Cool

LES MER: Nordisk seminar om stamming i Lillehammer (Stamming.no, nettsidene til Norsk interesseforening for stamming og løpsk tale)

martin.aasen.wright@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..